Kurban Takip Programı kurbanla ilgili tüm işlemleri otomatik bir şekilde yapmakta, masaüstü, ağ, web ve cep ortamında çalışabilmektedir.
PROGRAMI TEST ETMEK İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYARAK FORMU DOLDURUP BİZE GÖNDERİNİZ.
Program aşağıdaki modüllerden oluşmaktadır.
Kurbanlık
Hisseler
Müşteriler
Temsilciler
Kasa modülü
Mesaj Modulü
Mail Modülü
Web modülü
ve daha pek çok modül
Kurban Takip Programı Kurbanlık modülü
Kurban Takip Programı Kurbanlık modülüne göz atacak olursak bu modülde üç grup veri yer almaktadır. Bunlar kurban bilgileri kesileceği gün, tarih, saat ve sonuncusu ise bu Kurban kaç hisseye ayrılmışsa onun bir listesinden oluşmaktadır. Aşağıdaki ekran görüntüsü size bir fikir verebilir.

Kurbanlık modülünü incelemeye çalışalım
Adından da anlaşılacağı gibi bu modül kurbanlık hayvan bilgilerinden, o bilgilere ait alt bilgilerden, hisse bilgilerinden, kesileceği süreçten oluşan bir ekrandır. Aynı şekilde ekranda hayvanın resmi de yer almaktadır.
Kurbanlık hayvan bilgilerine gelecek olursak bunların başında önce yıl bilgisi seçilmekte ardından sıra numarası sistem tarafından otomatik tanımlanmaktadır. Onun arkasından küpe no gelmekte hemen peşinden hayvanın türü yer almaktadır. Hayvanın türü derken elbette hayvan büyükbaş mıdır yoksa küçükbaş mıdır bunun tanımlanması ve belirlenmesi gerekir. Hemen bunun altında alt türü yani büyük baş ise büyük başın alt türü küçükbaş ise küçükbaş alt türü bilgisi yer almaktadır. Hemen onun ardından fiyat bilgisi yer alır bu fiyatı biz buraya manuel olarak giremeyiz. Çünkü fiyat bilgisi başka bir tabloda başka bir ekranda tanımlanmaktadır. Evet fiyat bilgisi diğer bilgiler seçildikten sonra otomatik olarak bu ekrana aktarılmaktadır. Fiyat bilgisinde herhangi bir değişiklik yapmak isterseniz tabii bu ekranda yapamıyorsunuz, diğer ekranda yapmanız gerekiyor. İsterseniz fiyat bilgisini atlamadan o ekranın size görüntüsünü verelim ve özelliklerini anlatmaya çalışalım:
Kurbanlık Bilgileri Tanımlama

Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi kurbanlık bilgileri ekranında en üstte bulunan menünün en sağdaki butonu tıklandığında fiyat tür belirle düğmesi ortaya çıkıyor. Bu butona tıklayarak fiyat bilgisi, hayvanın türü, alt türü yılı gibi bilgiler tanımlana biliyor. Aşağıdaki ekran görüntüsü size ipuçları verebilecek niteliktedir :

Bu ekranda yani hayvan türlerini ve Hayvanla ilgili fiyat bilgileri vesair bilgileri tanımladığımız bu ekranda sırasıyla hayvanın türü alt türü fiyat ve yıl bilgisi yer almaktadır. Tabii yıllara göre fiyatlar farklılık göstereceğinden dolayı burada özellikle yıllar alanını eklemeye özen gösterdik. Yeni bir kayıt açtığımızda ilk önce büyükbaş ya da küçükbaş hayvanın türünü belirliyoruz. Hemen ardından hayvanın alt ürünü tanımlıyoruz. Büyükbaş ya da küçükbaşa göre bu değişebiliyor. Hemen onun ardından fiyat bilgisi yer alıyor ve en sonunda da yıl bilgisi yer alıyor. Tabii bir yanlışlık yapmışsak yani gereksiz bir kayıt girmezsek hemen en sağda bulunan bu satırı sil adındaki bütonu tıklayarak da girmiş olduğumuz kaydı silmiş oluyoruz. Evet bu bölüm ayarlar bölümü hayvanın genel bilgileri ile fiyat bilgileri ile ilgili olan bu bölüm her zaman kullanmamız ve atlamamamız gereken bir bölümdür.
Kurbanlık bilgilerine devam
Kurbanlık bilgilerini girdiğimiz bölüme devam ediyoruz: Kurbanlık bilgilerini girdim yıl sıra no ve fiyat bilgisini girdikten sonra kesileceği gün tarih ve saatine tanımlıyoruz. Bu tanımlamayı yaparken mesela günü 1 gün olarak seçtiğimde hemen otomatik olarak tarih bu tarafa başka bir tablodan otomatik aktarılmaktadır.
Bu ekranda kurban takvimini tanımlıyoruz. Tabii kurban takvimini ne zaman tanımlayacağız? O da önemli bir durum kurbandan bir süre önce tanımamız gerekiyor. Burada neler tanımlıyoruz ona bakalım. Takvimin tarihi var günü var ve yılı var Evet bunu tanımlandıktan sonra yeniden kurbanlık bilgileri ekranına dönüş yapıyoruz. Evet kurbanlık bilgileri ekranına devam ediyoruz

Kurbanlığı hisselere ayırma
Yapılacak işlem çok basit büyükbaş bir hayvana ancak 7 kişi ortak olabildiği için sisteme bu bilgiyi tanımladık dolayısıyla yukarıdaki resimde görüldüğü gibi kaydet butonuna basıldığında otomatik olarak hisseler oluşacaktır. Hisseder oluşmamışsa ekranda lütfen işlemi kaydediniz şeklinde bir uyarı çıkmak da ve aynı zamanda ekran kırmızıya boyanmaktadır. Şimdi hisseleri görmek için Aşağıdaki resme bakalım:
İşlem yapıldıktan sonra hemen kaydın altında toplam hisse adedi 7, toplam boşta olan hisseler 7 kayıt tarihi kaydeden değiştirme tarihi en son değiştiren gibi istatistiki bilgiler yer almaktadır. Peki bu işlemden Sonra ne yapıyoruz?
Kurbanlık bilgileri ekranında yapılacak işlemler
Ekranın sağ tarafında yer alan en üstteki buton nasıl kullanırım bütonu bunu tıkladığımızda uygulamanın kullanımı hakkında bize bilgiler verilecektir. Hemen altında yeni kurbanlık butonuna tıkladığımızda yeni bir kurbanlık hayvan bilgileri girebilmek için sistem bize yeni bir form hazırlayacaktır.
Hemen hemen altındaki ara butonunu tıkladığınızda kurbanlık hayvanlar arasında arama işlemi yapılacaktır. Onun altında yer alan yazdır butonuna tıkladığımızda kurbanlık hayvan bilgileri yazıcıdan yani yazıcıdan çıkacak şekilde bastırılacaktır. Hemen onun altında yer alan hisseye ayrılmayanlar butonuna tıkladığımızda ekranda gördüğümüz kurbanlık hayvanlar içerisinde hisselere ayrılmamış olan hayvanların bir listesi yer alacaktır. Onun altında yer alan kurbanlığı sil butonuna tıklandığında ekranda görülen ama sadece ekranda görülen kurbanlık hayvan kaydı silinecektir. Onun altında yer alan büyükbaşlar tıklandığı zaman kurbanlık hayvanlar içerisinde sadece büyükbaşlar ekranda kalacak küçükbaşlar arka plana gidecektir. Küçükbaşlar butona tıklandığında ise tam tersi olacaktır. Tümü butona tıklandığında küçük olsun büyük olsun bütün kurbanlık hayvanlar ekranda görülecektir. En altta yer alan boş hisseder adındaki ekran yani bir ton tıklandığında boş hisse yani henüz satılmamış, müşteriye satılmamış olan kurbanlık hayvan kayıtları karşımıza gelecektir.
Kurbanlık hayvanın hisselere ayrılmasından sonra yapılacak işlemler
Bu işlemlerin başında üst menüde yer alan hisseler adındaki bütün tıklayarak hisselere ayrılmış olan kurbanlık hayvan bilgilerinin bir listesini göreceğiz Bu listede yer alan hisseleri artık müşteriye satabiliriz.
Yıllara ait hisselerin bir listesini alma
Hisseler adındaki ekrana geldiğimizde İçinde bulunduğumuz yıl 2020 ve daha önceki yıllardaki hisseler ekranda karşımıza çıkacaktır. Burada yapmamız gereken şey sadece tümünü tıklamak olacaktır. Tümü bütonuna tıkladığımızda 2020 yılına yani İçinde bulunduğumuz yıla ait olan Tüm hisseler karşımıza çıkacaktır.
Bu ekrandaki butonlara dikkat edelim. Ekranınızın sol tarafında bulunan boş hisseler adındaki büton tıklandığında 2020 yılına ait yani içinde bulunduğumuz yıla ait ve seçtiğimiz hayvan türüne göre tüm boş hisseler ekranda listelenecektir. Kolaylık olsun diye söylüyorum ekranınızın sağ tarafında yıl seçinizin tam yanında yani sağında hisseler arasına ayraç koy butonuna tıkladığımızda yüzlerce hisse ve hissedar olduğunu düşünecek olursak hayvan numaralarına göre sistem kurbanlıkları yani daha doğrusu hisseleri ayıracak ve bizim için bu büyük bir kolaylık olacaktır.
Hisselerin satışı
Peki hisseleri nasıl satacağız? Çok basit adı soyadı adresi ve referans bilgileri girildikten sonra müşteriye satmış olacağız bunu yapmanın iki yöntemi var: Bunlardan bir tanesi daha önceki yıllarda müşterimiz olan kişilerin kayıtlarını kullanarak yine onlara satış yapabilir ya da kayıtlarımız arasında yoksa müşteri ekranına hiç gitmeden müşteri kayıtlarının dahi bu ekranda girebiliriz. İşte bu programın belki de en önemli kolaylığı en önemli özelliği de budur müşteri ekranına gitmeden yeni müşteri eklemek Bu programın önde gelen özelliğidir.

Yukarıdaki ekranda yani resimde görüldüğü gibi hangi hisseyi satacaksak onun hemen sağındaki adı-soyadı alanlı tıkladığımızda karşımıza daha önceki müşterilerimizin kaydı çıkmaktadır. Bu müşteriler arasında aradığınız kişi yoksa adı soyadı bölümüne yeni müşteri kaydını ve adresini ve diğer bilgilerini girerek müşteri kaydını oluşturabilirsiniz.
Müşteri kaydı girişi
Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi B1 60 numaralı 3 kurban nolu hisseyi ben Hasan Kılıç’a satmış oldum. Hasan Kılıç’ın daha önceden müşteri listesinde kaydı yoktu, ben adını soyadını girdim enter tuşuna bastım ardından adresini girdim ardından bu müşteriye kim referans olmuşsa yani kimin yoluyla bize gelmişse onun bilgisini girdim ve ardından da telefonunu girerek hisseyi satmış oldum.
Yukarıdaki resimde de görüleceği gibi kurban kesmeye Kendisi mi gelecek ya da birisi vekalet mi edecek yani kurban satan firma elemanlarından bir tanesi vekalet edebilir. Çünkü vekaletini almış olabilir. Onu belirledik. Burada standart bilgi olarak gelecek şeklinde bir kayıt otomatik olarak sisteme sistem tarafından buraya eklendi ve fiyat bilgisi otomatik olarak geldi. Hemen ardından ödeme bir türlü ödeme iki türü şeklinde ödemeler girildiğinde de kalan miktar ona göre aşağı düşecek hemen sağındaki açıklama bölümüne de açıklama girildiğinde artık satış işlemi bitmiş olacaktır.
Bundan sonra yapılacak olan ise çok basit kurban kesim tarihinde O gün o saatte müşteri geldiğinde hemen ödemesine bakılacak eksiği varsa eksik tamamlanacak ve kurban kesilip hisse paketlenip kendisine makbuzla birlikte teslim edilecek.
Makbuz ile birlikte dedi. Çünkü bu programın en önemli özelliklerinden bir tanesi toplu ya da bireysel olarak makbuz kese bilmesidir.
Hisselerin durumunu nasıl görebilirim?
Menüden kurbanlık butona tıklandığında karşımıza kurbanlık tanımlama ve boş hisseler şeklinde İki seçenek çıkacaktır. Boş hisseder seçeneğini tıkladığımızda aşağıdaki listenin yer aldığı ekran karşınıza çıkacaktır:
Peki burada Hangi işlemleri yapabiliriz?
Burada pek çok işlem yapabiliriz: Öncelikle yeşil renkte olan kayıtlara bakarak kaç tane boş hisse kaldığını görebiliriz. Mesela en alttaki ekranda görüldüğü gibi yeni hisseden 6’sı henüz satılmamış bir tanesi satılmış demektir.
Hemen sağına bakacak olursak işlemler, detay ve hissedarlar şeklinde butonlar göreceğiz. Bunlardan hissedarları tıkladığımız zaman bu kurbanlık hayvanın diğer hissedarlarının bir listesini göreceğiz. Peki bu bize ne sağlayacak? Bu bize hissedarların birbirleriyle tanışmalarını ve buna benzer işlemler yapmamızı sağlayacaktır.
Evet hissedarlar butonunu tıkladığında karşıma Sadece Hakan Kılıç Antalya şeklinde bir hisseder adı çıktı. Neden? Çünkü bir tane hisse sattım da ondan bir tek kişi çıktı. Eğer bu kurbanlık hayvanın tamamı satılacak olursak yedi kişinin adı ve adresi burada karşıma çıkmış olacaktı.
Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi detayı tıkladığım zaman kurbanlık hayvanın detayları Karşıma çıkmış oluyor. Böylelikle kurbanlık hayvan ekranına gitmemiş ve Zamandan tasarruf etmiş oluyorum.
Son olarakta Yukarıdaki tüm hisseler ve boş hisseler bütonları tıklandığında tüm hisseler karşıma çıkıyor. Boş hisseder tıklandığı vakit te satılmamış boşta olan hisselerinin tamamının ekranda bir listesini alabiliyorum.
Hisse ekranına devam
Hisse işlemleri ekranına tekrar dönelim: Burada yıl dönümünde yanlış seçtiğimi zaman otomatik olarak sistem o yıla ait olan kayıtları ekranda bana bir liste halinde veriyor. Ben de bu hisseler içerisinde istediğim işlemleri yapabiliyorum. Aşağıdaki resim size bu konuda bir fikir verecektir
Yine hisse işlemleri adındaki ekranınızda çok önemli: Burada yılı seçtikten sonra yukarıdaki bütonu tıkladığımda onları ekranda göreceğim. Mesela 2019’u tıkladım tüm boş hisseder dediğimde 2019’a ait boş hisseder karşıma çıkacaktır. Tümü dediğimizde sadece o yıla ait olan tüm hisseler karşında olacaktır. Hemen yanında borçlular butonuna tıkladığımda bana borcu olanlar ekranda yer alacaklardır. Büyükbaşlar küçükbaşlar tıklandığında büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bir listesini ekranda göreceğim. müşterilerim bölümünü tıkladığımda ise ekranda benim kendilerine referans olduğun müşterilerim karşıma çıkacaktır burada önemli olan iki husus vardır. Bunlardan bir tanesi hisse değiştir diğeri ise bugün hissedarlardır. Bugün hissederler seçeneğini tıkladığımda bugün sattığım hisselerin bir listesi karşımda yer alacaktır. Hisse değiştiri tıkladığımda da hiç sesini değiştirmek isteyen kişinin hiç sesini değiştirme imkanı bulmuş olacağım.
Hisse değiştirme
Hisse değiştirmek için Hisse değiştir düğmesini tıklıyorum. Karşıma hisse değiştirme ekranı geliyor ve buradan kim hisse değiştirecekse örneğin burada Hasan Kılıç bu işi yapmak istiyor. Hemen sol taraftan onu seçiyorum.
Sonra ekranda görüldüğü gibi tarihi seçiyorum istediği tarihi seçiyorum istediği saati seçiyorum ve sonra da sorgula diyorum. Bu sorgu sonucunda eğer belirtilen tarihte ve saatte boş birisi varsa onu Hakan kılıca aktarıyorum.
Evet Gözümüz aydın. Artık Hakan Kılıç’ın hisselerini değiştirebilirim. Çünkü istediği tarih ve sade uygun boş hisseler ekranıma gelmiş artık şimdi yapmam gereken şey çok basit: Adı soyadı bölümünden Hakan Kılıç adına tıklıyorum ve istediği hissenin adı soyadı bölümüne sürükleyip bırakıyorum. Makbuz numarası ve 14 Yani en alttakini istenen altındaki B 14 numaralı hisseyi kendisine tahsis edeceğim. Evet Hakan Kılıç adını bu hisseye sürükleyip bırakıyorum sonra eski Hakan kılıcı siliyorum ve Mouse da ekranın boş bir yerine tıklıyorum. Böylelikle Hakan Kılıç’ın hissesi değişmiş oldu.
Müşteri detayı, Makbuz kesme ve SMS atma
Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi hissenin hemen yanında bulunan müşteri butonuna tıkladığımızda müşterinin detay bilgilerini göreceğimiz bir ekrana geçiş yapacağız. Makbuzu tıkladığımızda müşteriye makbuz satışı yani işlemi yapacağız. Dolayısıyla makbuzu tıklamak için müşterinin bütün ödemelerini yapmış olması gerekir. Hemen yanındaki SMS butonunu tıkladığınızda ise müşteriye bir SMS yani kısa mesaj göndermiş olacağız ve müşterimiz telefonda kısa mesajı okuyarak bilgilenmiş olacaktır.
Müşteri ekranı
Yukarıda gördüğümüz ekran müşteri ekranıdır. Hemen üst tarafta sol da görüldüğü gibi adı soyadı cep telefonu sabit telefonu referans gibi bilgiler, sağ tarafında adres açıklama gibi bilgiler yer almakta alt tarafta ise referans müşterileri bölümünde müşteriler yer almaktadır. Çünkü herkes kendisinin referans müşterisi oluyor. Hemen onun yanında ise hisseleri görünmektedir. Yıl seçerek müşteriler arasında filtrelemeyi yapabiliriz ya da referanslarını yazdırabiliriz.
Yukarıdaki ekranda hisselerini görmekteyiz. Bu da bir tane hissesi olduğu için sadece tek gri liste görülmektedir. Onun yanındaki detay butonunu tıklayarak o hissenin yani o satırdaki hissenin detayını görmüş oluruz. Ayrıca yıl seçerek yıllara göre hisselerinin durumunu görebiliriz.
Makbuz yazdırma
Makbuzları iki şekilde yazdırabiliriz: Bunlardan bir tanesi müşteri hissesinin yanındaki makbuz butonuna tıklayarak aşağıdaki ekrana gelir ve bu şekilde makbuzunu yazdırabiliriz.

SMS atma
Müşterilere tek tek ya da toplu olarak SMS atmamız da mümkündür. Tek SMS atmak İstediğiniz zaman hiç senin yanındaki SMS butonuna tıklamanız yeterlidir ve aşağıdaki şekilde daha önceden belirlediğimiz bir mesaj ekranda görünecek gönder butonuna bastığınız zaman bu mesaj ilgili şahsın telefonuna aktarılacaktır.
Ayarlar Ekranı
Ayarlar ekranında beş adet sekme görmekteyiz. Bunlardan ilki genel ayarlar ikincisi programa ilişkin ayarlar, üçüncüsü takvim. Bundan daha önce söz etmiştik. Dördüncüsü Mail ayarları. Yani müşterilerinize Mail göndermek için gerekli ayarlar. Beşinci de SMS ayarlarıdır. Genel ayarlar bölümüne logonuzu iletişim bilgilerinizi ve banka bilgilerinizi girmeniz mümkündür.
Kurban Takip Programı Programa ilişkin ayarlar
Programa ilişkin ayarlar da önümüzde kullanmakta olduğumuz programla ilgili ayarlamalar yapmamız gereken bölümdür. Şimdi bunları tek tek inceleyelim: Kullanıcıları silme yetkisi verilsin mi? Burası evet olarak işaretlendiğinde bu uygulamayı kullanan kullanıcılar şifreleri ile kullanıcı adları ile giren kişiler kayıtlara müdahele ederek onları silebilecektir. Diğer seçeneğimiz işlem ekranında tablo görünümü olsun Evet dediğimizde işlem ekranında bir tablo görünümü yani Excel’e benzer bir tablo görünümü de olmuş olacaktır. Açılış ekranını seçiniz bölümüne bakalım açılış ekranını işlem listesi müşteri hayvan cinsleri kurbanlık kasa ve hisse durumu şeklinde belirleyebiliriz. Hemen altında temsilci şifresini ekranda göster bölümünü açıklayacak olursak temsilci şifresi ekranda görünecek ve yetkili olanlar o şifreyi görebilecektir. Altındaki seçenekte kurbanlık resmi olsun seçeneğinde evet dersek kurbanlık resmi ekranda görünecek hayır dersek görünmeyecektir. Son seçenek ise kurbanlık hisseleri ayrıldıktan sonra diğer kurbanlığa geç seçeneği seçildiğinde ekranda işlemini hisse ayırma işlemi yaptığımız kayıttan diğer kayda otomatik olarak sistem geçmiş olacaktır.
SMS ayarları
SMS ayarları bölümünde müşterilerimizin cep telefonlarına SMS gönderebilmek için gerekli ayarlar yapılmaktadır bu ayarları yapabilmek için bir SMS gönderme paketi almak gerekmektedir kullanıcı bunu kendisi yapabileceği gibi bizde Bunun onun adına yapabiliriz bu ayarlar girildikten sonra artık müşteriye SMS atma imkanımız da olacaktır.
Kurban Takip Programı Temsilciler Ekranı

Bu ekranda temsilci tanımlayacağız temsilciler bize bağlı çalışan sahada gezen müşteri avlamaya çalışan kişilerdir. Bunu yaparken yeni bir kayıt açmamız yani yeni bir temsilci açmamız gerekecektir. Adı soyadı kullanıcı adı yani Username yetkisi şifresi tanımlanacak ve temsilci aktif edilecektir. İstendiğinde pasif edilecek istendiğinde şifresi güncellenerek değiştirilmiş olacaktır. Bu ekran sadece tam yetkili kullanıcıya ait bir ekrandır. Diğer temsilciler burayı kesinlikle göremeyeceklerdir. Çünkü yetkisinin yönetici olması gerekir Mesela şimdi bir tane bir temsilci tanımlayalım .
Temsilci yukarıdaki şekilde tanımladıktan sonra ben burada temsilci olarak seçtim yönetici değil konuk ta değil. Şifresini de tanımladım ve ardından kaydet butonuna tıkladığınız zaman temsilci otomatik olarak sisteme atanmış olmaktadır.
Evet görüldüğü gibi temsilcimizin hemen yanında eklendiği ve aktif şeklinde ifadeler görüyoruz Dolayısıyla bu sisteme eklenmiş oldu.
Sistemin içine giriş yaptım ve aşağıdaki listede görüldüğü gibi daha önce Behlül adında bir yönetici vardı Alperen bu sefer buraya temsilci olarak aktarılmış oldu bunu daha sonra isterseniz silebilir isterseniz pasifize edebilirsiniz size kalmış bir durumdur.
Sisteme farklı bir Kullanıcı olarak giriş yapma

Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi iyi farklı kullanıcı girişi butonuna tıkladığımızda karşımıza kullanıcı adı ve şifrenizi isteyen bir pencere açılacaktır.
Bu pencerede kullanıcı adı ve şifrenizi girip enter a basıldıktan sonra sisteme giriş yapmış olacağız.

Yukarıdaki resme dikkatli bakacak olursak Alperen adında temsilci sıfatıyla sisteme giriş yaptıktan sonra bazı ayıtları göremiyoruz. İşte bu göremediğimiz kayıtlar bize ait olmayan kayıtlardır yani başkaları tarafından açılmış bize kapalı olan kayıtlardır. Tabii istendiğinde bu açılabilir ya da başka özellikler eklenebilir. Çünkü sistemi mantığı şu şekilde işlemektedir: Temsilci giriş yaptığında sade kendi kayıtlarını görsün başkalarının kayıtlarına müdahale edemezsin onlar üzerinde değişiklik yapamazsın şeklinde işlemektedir.
Kurban Takip Programı Kasa ekranı


Yukarıdaki kasa ekranında rapor düğmesi oluşturabilir temizle düğmesine tıklayarak sıfırlayabilir yazdır düğmesine tıklayarak da yazdıra bilirsiniz.
Programın görüldüğü gibi kullanımı gerçekten çok kolay program aynı zamanda a ortamında paylaşımı açılarak da çalışmakta web ortamında bir tarayıcıyla da erişim sağlanmakta aynı şekilde iPad iPhone gibi cihazlarla da erişim sağlanabilmektedir. İstendiğinde programa istediğiniz özellikler kısa bir süre içerisinde İstediğiniz şekilde eklenebilir onarım programı size tanıta bilmişimdir hepinize teşekkür ediyorum.
Behlül Akkoç